Egyesület   |   Borvidék   |   Borok   |   Borászok   |   Tradíciók   |   Galéria

Babits Pincészet

Bemutatkozás

Borok

Eredmények

Hírek

Bodnár Pincészet és Borház

Fitomark-94 Kft.

Götz Pincészet

Monyók Pincészet

Ráski László Pincészete

Sajgó Pincészet

Tokajbor - Bene Pincészet

Tokaj Kereskedőház ZRt.

Babits Pincészet » Bemutatkozás

A pincészet fõborásza Babits László és az értékesítési munkák mellett fia, ifj. Babits László is egyre magasabb szinten részt vesz a borkészítés folyamatában.

A tokaji borkülönlegességek készítésének sajátos módjai alakultak ki, melyek a mai napig megmaradtak és hagyományait a mi pincészetünk is õrzi. A királyi italként ismert, a világon egyedülálló tokaji aszúhoz és szamorodnihoz szüretelt botrytiszes szõlõt kézzel, szemenként szedik és válogatják. A pincészet célja a minoségi borok kedvelõinek kiszolgálása, meghatározóan magas színvonalú borokkal pedig a borkultúra egykori színvonalának visszaállítása. Borkészítési módunk a tradíciókat követõ oxidatív érlelés, de a piac igényéhez alkalmazkodva reduktív borkészítéssel is foglalkozunk. Borainkat elsosorban üvegpalackos kiszerelésben hozzuk forgalomba.
A szõlõkataszter I. osztályába tartozó szõlõbirtok a vulkanikus eredetû Zempléni-hegység dél-délkeleti lejtõin található, a Bodrogszegi település határában fekvo Poklos-dûloben, valamint Olaszliszkán a Vayi-dûlõben, és Tolcsván a Kincsem-dûlõben.
A területek égtáji fekvése kitûnõ, optimális a tengerszint feletti magasságuk (150-250 m). A késõ tavaszi, valamint a kora õszi fagy nem károsítja az ültetvényeket, így a termés minõsége folyamatosan a legjobb alapanyaggal látja el a pincészetet.

Elérhetõség
Cím: Babits Pincészet - Tolcsva
H-3529 3934 Tolcsva, Arany János utca 31.
Tel./fax: +36 47 384 248
Mobil:+36 30 297 1319
E-mail: babitspinceszet@axelero.hu
Honlap:www.babitspinceszet.hu