Egyesület   |   Borvidék   |   Borok   |   Borászok   |   Tradíciók   |   Galéria

Babits Pincészet

Bodnár Pincészet és Borház

Fitomark-94 Kft.

Götz Pincészet

Monyók Pincészet

Ráski László Pincészete

Sajgó Pincészet

Bemutatkozás

Borok

Eredmények

Hírek

Tokajbor - Bene Pincészet

Tokaj Kereskedőház ZRt.

Sajgó Pincészet » Bemutatkozás

Sajgó Pincészet klasszikus családi vállalkozás, az általunk termelt borokat 1997.-tól saját palackozásban hozzuk forgalomba.Ma 16 hektáron termesztjük a hagyományos tokaji szõlõfajtákat /furmint, hárslevelû, sárgamuskotály/, de ellenõrzött területekrõl szõlõfelvásárlással kiegészítjük készletünket. Tolcsva és környékén nagy gonddal választottuk ki a legmegfelelõbb termõterületeket. A hazai és külföldi kereskedelembe 16 féle borral vagyunk jelen, furmint, hárslevelû, sárgamuskotály, késõi szüretelésû boraink, cuvée, szamorodni, aszú, aszúeszencia választékban. A boraink több különbözõ klímájú pincében érlelõdnek. A pincészet Tokaj-hegyalján a szõlészet-borászat fejlesztésében vállal jelentõs szerepet, a cég dinamikus fejlõdését az önálló gazdasági egységként létrejött 1996-97-ben Tolcsván megépült korszerû szõlõfeldolgozó- és palackozó üzem biztosítja.

Filozófiánk:
Magas minõségû szõlõt termelni és kiváló minõségû borokat elõállítani. A jó bor titka a szõlõben, a jó alapanyagban rejlik. Borainkat a hagyományos oxidatív érlelés jellemzi, ahol többéves fahordós érlelési idõt alkalmazunk, különösen a szamorodnik és aszúk esetében. A pincészet borpalettáján azonban megtalálhatók a ma divatos friss- gyümölcsös ízvilágú fiatal borok is (cuvée, késõi szüretelésû Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelû)

Tevékenységi körükbe tartozik:
-szõlõtermesztés, -szõlõfeldolgozás, -borkészítés, -klasszikus fahordós oxidatív borérlelés, korszerû borkezelés, - borpalackozás -belföldi és export borértékesítés, - vendéglátás. Pincészetükben boraikból borkóstoltatást, borbemutatókat tartanak. (Csoportokat elõzetes bejelentkezés alapján fogadnak.)


Elérhetõség
Cím: Sajgó Pincészet
Tolcsva-bor Kft. H-3934 Tolcsva, Táncsics M. u. 3.
Tel./Fax: +36 (47) 384-420
Mobil: +06 (20) 9384-188
E-mail: tolcsvabor@axelero.hu
Honlap: www.tolcsvabor.aranyoldalak.hu