Egyesület   |   Borvidék   |   Borok   |   Borászok   |   Tradíciók   |   Galéria

Babits Pincészet

Bodnár Pincészet és Borház

Fitomark-94 Kft.

Götz Pincészet

Monyók Pincészet

Ráski László Pincészete

Sajgó Pincészet

Tokajbor - Bene Pincészet

Tokaj Kereskedőház ZRt.

Bemutatkozás

Borok

Eredmények

Hírek

Tokaj Kereskedőház ZRt. » Bemutatkozás

Általános bemutatás

Cégünk a Tokaj Kereskedõház Részvénytársaság 1993. január 1-jén alakult. Jelenleg is a legnagyobb borászati és borkereskedelmi vállalkozása a Tokaji zárt és történelmi borvidéken.
A vállalat jogelõdjei révén több mint félévszázados borászati tapasztalattal rendelkezik. Tokaji borkülönlegességekbõl (Szamorodni, Aszú) több évjáratból, széles szortimenttel rendelkezünk. Tulajdonunkban van egy többezer palackot felölelõ muzeális készlet, amely a világon egyedülálló. Ezek között a legjobb dûlõkbõl származó legkiválóbb évjáratú Tokaji borok (Szamorodnik, Aszúk, Aszúeszenciák, Eszenciák) vannak és kerülnek elhelyezésre. Számottevõ állomány már az 1900-as évekbõl fellelhetõ.
Célunknak és alapfilozófiánknak tekintjük a Tokaj-hegyaljai tradíció folytatását és a Tokaji rangjának méltó megismertetését a hazai és nemzetközi borfogyasztók elõtt.


Integrátori szerepkör
A Tokaj Kereskedõház Rt. mindig is meghatározó szereplõje volt a Tokaji Borvidéknek. Az egyes termékcsoportjaink alapanyagául a borászati tevékenységünkhöz a szõlõtermést felvásárlással biztosítjuk, a gondosan mûvelt magántermelõi parcellákról. A térség integrátori szerepét felvállalva közel 3000 termelõvel kötöttünk az elmúlt években Termékértékesítési Szerzõdést, piaci biztonságot adva ezzel a Tokaji Borvidék szõlõtermelõinek és egy biztos állandó minõségû beszállítói bázist kialakítva a vállalat számára. A magasabb termésminõség elérésének érdekében a szõlõtermelõket termesztés-technológiai utasításokkal (metszés, permetezés, hozamkorlátozás) is ellátjuk, továbbá a minél jobb szõlõalapanyag elõállítás érdekében az említett éves Szõlõtermelési Technológiai Utasításokban meghatározott munkákat rendszeresen ellenõrizzük.


Modernizáció

A Tokaj Kereskedõház Rt. az elmúlt idõszakban egy modernizációs program megvalósításának keretein belül jelentõs átalakuláson ment keresztül.
A piaci versenyképesség megõrzése érdekében korszerûsítésre került a vállalat struktúrája, illetve ennek érdekében egy integrált elektronikus vállalatirányítási rendszer lett kiépítve.
A Társaság tevékenységét meghatározó két telephelyen a Szegi Pincészetben és a tolcsvai Borászati Üzemben, a környezettudatos gazdálkodásnak megfelelõen, új szennyvíztisztító telep került megvalósításra.
Sikeresen zajlik a szegi pince fejlesztése, és a vállalat érlelõ fahordóparkjának teljeskörû felújítása. A beruházási program keretében befejezõdött a rendelkezésére álló, szõlõtermelésre alkalmas területek betelepítése, amelyen belül a legnagyobb ráfordítást a Szarvas-dûlõ teljes körû rekonstrukciója igényelte.
Egy komplex borászati beruházás keretében valósult meg a borvidék egyik legkorszerûbb technológiáját alkalmazó Szõlõfeldolgozó és Borászati Üzem Tolcsván. Ebben a létesítményben az átadásra kerülõ szõlõ mennyiségi és minõségi átvétele teljesen automatizált, Biztosítottak a musttisztítás feltételei, és a lehetõ legjobb minõség elérése érdekében irányítható az erjesztés folyamata. Kijelenthetjük, hogy az átadásra kerülõ beruházás a Tokaj Kereskedõház Rt. újkori történetének legnagyobb volumenû fejlesztése az elmúlt, több mint 10 évet tekintve. Meggyõzõdésünk továbbá, hogy az átadásra kerülõ új üzemrész technológiailag, technikailag megfelel szakmai szempontból a világszínvonalnak. Végleges állapotában bekerülési értéke megközelíti az 1 Milliárd forintot. A létesítmény méltó a tokaji bor és a Tokaji Borvidék hírnevéhez és záloga a Tokaj Kereskedõház Rt. jövõbeni versenyképességének biztosításához, illetve a minõségileg kimagasló termékek elõállításához.


Elérhetõség:
Cím: Tokaj Kereskedõház Rt. H-3980 Sátoraljaújhely, Mártírok út 17.
Tel: +36 (47) 384-164
Fax: +36 (47) 384-816
E-mail: marketing@tkrt.hu
Web: www.tkrt.hu www.koronabirtok.hu