A pincészet fõborásza Babits László és az értékesítési munkák mellett fia, ifj. Babits László is egyre magasabb szinten részt vesz a borkészítés folyamatában. A tokaji borkülönlegességek készítésének sajátos módjai alakultak ki, melyek a mai napig megmaradtak és hagyományait a mi pincészetünk is õrzi. A királyi italként ismert, a világon egyedülálló tokaji aszúhoz és szamorodnihoz szüretelt botrytiszes szõlõt kézzel, szemenként szedik és válogatják. A pincészet célja a minoségi borok kedvelõinek kiszolgálása, meghatározóan magas színvonalú borokkal pedig a borkultúra egykori színvonalának visszaállítása. Borkészítési módunk a tradíciókat követõ oxidatív érlelés, de a piac igényéhez alkalmazkodva reduktív borkészítéssel is foglalkozunk. Borainkat elsosorban üvegpalackos kiszerelésben hozzuk forgalomba. A szõlõkataszter I. osztályába tartozó szõlõbirtok a vulkanikus eredetû Zempléni-hegység dél-délkeleti lejtõin található, a Bodrogszegi település határában fekvo Poklos-dûloben, valamint Olaszliszkán a Vayi-dûlõben, és Tolcsván a Kincsem-dûlõben. A területek égtáji fekvése kitûnõ, optimális a tengerszint feletti magasságuk (150-250 m). A késõ tavaszi, valamint a kora õszi fagy nem károsítja az ültetvényeket, így a termés minõsége folyamatosan a legjobb alapanyaggal látja el a pincészetet. Elérhetõség Cím: Babits Pincészet - Tolcsva H-3529 3934 Tolcsva, Arany János utca 31. Tel./fax: +36 47 384 248 Mobil:+36 30 297 1319 E-mail: babitspinceszet@axelero.hu Honlap:www.babitspinceszet.hu |